“Izmēģināju jubilejā un uzreiz iekļāvu Jaungada ēdienkartē”: salāti “Kaprīze”, kas kļūs par galda hitu

Šodien vēlos ar jums dalīties ar īstu atradumu – izsmalcinātiem aknu salātiem ar nosaukumu “Kaprīze”. Nesen viesojos kādās svinībās, kur pirmo reizi tos nogaršoju, un uzreiz sapratu – man ir jāuzzina šī recepte.

Tagad šis ēdiens ir kļuvis par vienu no maniem mīļākajiem veidiem, kā pagatavot aknas. Salātu noslēpums slēpjas īpašā aknu sagatavošanas veidā un mājas mērcē, kas visam piešķir karalisku garšu.

Kāpēc šī ir izcila izvēle Jaungada galdam?

Jaungada naktī mēs bieži vien mēdzam pārēsties ar smagiem gaļas ēdieniem un tradicionālo rasolu. Šī recepte ir lieliska alternatīva:

Sātīgi, bet viegli: Vistu aknas ir maigākas par parasto gaļu, bet svaigais gurķis piešķir nepieciešamo vieglumu.

Oriģinalitāte: Tas ir neierasts un svinīgs ēdiens, kas izskatās dārgi un grezni, lai gan sastāvdaļas ir pieejamas ikvienam.

Mājas majonēze: Nav jāuztraucas par veikala mērču sastāvu – jūs paši pagatavosiet gardu un svaigu mērci, kas pacels šos salātus restorāna līmenī.

Sastāvdaļu saraksts (pēc oriģinālreceptes):

Salātiem:

Vistu aknas: 500 g

Burkāni: 1 gab. (aptuveni 200 g)

Sīpoli: 3 gab. (aptuveni 100 g)

Svaigs gurķis: 1 gab. (200 g)

Olas: 3 gab.

Zaļie zirnīši: 1 burciņa

Sojas mērce: 50 ml (marunādei)

Ķiploki: 3 daiviņas (cepšanai)

Mājas majonēzei:

Piens: 50 ml

Augu eļļa: 100 ml

Sāls: 1/2 tējk.

Citrona sula: 1 ēdamk.

Franču sinepes: 1 tējk.

Sausais ķiploks: 1/3 tējk.

Pagatavošanas gaita:

Aknu sagatavošana: Vistu aknas rūpīgi nomazgājam un sagriežam nelielos gabaliņos. Pārlejam tās ar 50 ml sojas mērces un atstājam marinēties uz 15 minūtēm.

VIDEO:

Dārzeņu smalcināšana: Kamēr aknas marinējas, sīpolus sagriežam smalkos kubiņos, bet burkānus sarīvējam uz rupjas rīves.

Cepšana: Pannā sakarsējam nedaudz eļļas un apcepam aknas kopā ar sojas mērci 5–7 minūtes. Pāris minūtes pirms gatavības pievienojam 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Izņemam aknas no pannas un ļaujam tām atdzist. Tajā pašā pannā vispirms apcepam sīpolus, pēc tam burkānus.

Svaiguma pievienošana: Svaigo gurķi un 3 vārītas olas sagriežam kubiņos.

Mērces pagatavošana: Burciņā ielejam istabas temperatūras pienu un eļļu, kuļam ar blenderi līdz masa sabiezē. Pievienojam sāli, sauso ķiploku, citrona sulu un franču sinepes. Vēlreiz sakuļam – mājas majonēze ir gatava!

Salātu salikšana: Lielā bļodā liekam aknas, burkānus, sīpolus, gurķus, olas un zaļos zirnīšus (bez šķidruma). Pievienojam pagatavoto mērci un visu rūpīgi samaisām.

Pasniedziet skaistā salātu traukā, dekorējot ar zaļajiem zirnīšiem un svaigiem zaļumiem. Šie salāti būs īsts pārsteigums jūsu svētku viesiem!